The All-Over

€93,00 €87,00
Girl Holding All Day Sunscreen on Face

Waarom we ervoor gekozen hebben zonnecrème te maken met non-nano zinkoxide

De zon verblindt maar kan ook schade aanrichten - het is de harde waarheid waardoor een zonnige dag soms aanvoelt als een schuldig genoegen. Als je onze minerale zonnecrème gebruikt, die gemaakt is van niet-nanozinkoxide, hoeft dat niet. Als je er één opneemt in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, betekent dat een volledige, breedspectrum bescherming tegen de schadelijke ultraviolette (UV) stralen A en B (dat zijn ze allemaal!) UV-schade, zoals we allemaal weten, kan leiden tot verbranding en huidkanker, maar ook tot vroegtijdige veroudering, roodheid en pigmentatie.

Le Rub heeft een bewuste keuze gemaakt voor jouw gezondheid en onze prachtige planeet om alleen non-nano zinkoxide te gebruiken. Het is het veiligste zonnecrème ingrediënt dat er is en het enige actieve zonnecrèmemiddel dat we gebruiken. Zinkoxide beschermt de huid tegen de zon. Het werkt als een fysieke barrière die de UV-stralen terugkaatst. Geen angst hier, gewoon plezier in de zon.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een mineraal zonnefilter op basis van zinkoxide?

Terwijl de bezorgdheid over de toxische effecten van sommige chemische filters en nanodeeltjes blijft toenemen, worden minerale zonnefilters onder de loep genomen. Dit is belangrijk, want terwijl sommige minerale zonnefilters chemische filters bevatten, blijft Le Rub zich inzetten voor zuivere minerale formules. Wij gebruiken alleen huid- en rifveilige non-nanozinkoxide. Het is ons sterspeler ingrediënt dat de schijnwerpers verdient. Als een van de enige ingrediënten die veilig worden geacht door de V.S.S. Food and Drug Administration (FDA), heeft het nooit de bloedsomloop bereikt. Het is ook biologisch afbreekbaar en veiliger voor het zeeleven. Wij denken dat dit de toekomst is voor bewuste, moderne en supereffectieve zonbescherming. Nietwaar?  

Hoe werkt zinkoxide als zonnefilter?

Laten we het eens uit elkaar halen. Zinkoxide is een natuurlijk mineraal dat een breedspectrum bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. UVA-stralen kunnen de eerste huidlaag verbranden, terwijl UVB-stralen de middelste huidlaag binnendringen en kankervlekjes kunnen veroorzaken die melanoom worden genoemd. Chemische zonnefilters absorberen de UV-stralen, terwijl zinkoxide de stralen terugkaatst van de huid.

 

Waarom wij chemische filters hebben geschrapt

Uit onderzoek blijkt dat sommige van de meest gebruikte chemische filters in zonnefilters hormoonverstorend kunnen zijn en in de bloedbaan terechtkomen. Het is ook bewezen dat ze schade toebrengen aan het leven in zee. Hawaï en Key West Florida (gebieden zonder veel water) hebben de ingrediënten octinoxaat en oxybenzone sinds 2021 verboden. Dat komt omdat is ontdekt dat ze ontwikkelend koraal beschadigen en schadelijk zijn voor vissen en wilde dieren. Palau, in de Stille Oceaan, verbiedt 'rif-toxische' zonnecrèmes die een van de tien verboden chemische ingrediënten bevatten en delen van Mexico vereisen ook 'rif-veilige' zonnecrèmes.

Bij mensen werd oxybenzone aangetroffen in de urine van 97 procent van de 2500 mensen die in 2008 door het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention werden getest. Verdere onderzoeken hebben de chemische stof in moedermelk gevonden. Even ter herinnering: van niet-nanozinkoxide is nog nooit ontdekt dat het in de bloedsomloop terechtkomt.

Non-Nano Zinkoxide Is Het Veiligste zonnecrèmemiddel

Chemische zonnefilters werden honderd jaar geleden uitgevonden, in de jaren 1920. Van de 16 actieve ingrediënten waarvan de FDA in 1999 zei dat ze veilig waren, werden er twintig jaar later slechts twee als "veilig en effectief" beschouwd. Deze twee ingrediënten zijn "non-nanotized" zinkoxide en titaniumdioxide. Le Rub gebruikt geen titaniumdioxide, maar daarover hieronder meer.

 

Wat betekent Nano en Niet-Nano eigenlijk?

Het gaat om de grootte. De termen nanopartikels en niet-nanopartikels worden gebruikt om de grootte van zinkoxide en titaniumdioxide in de formulering van minerale zonnefilters te definiëren. Le Rub gebruikt alleen niet-nanozinkoxide. Dat betekent niet-nanodeeltjes met een diameter van 100 nanometer of meer.

De meeste minerale zonnefilters (vooral die met titaniumdioxide) bevatten fijngemalen nanodeeltjes van minder dan 100 nanometer. Dat is een miljardste meter, voor het geval je het je afvroeg, en kan gemakkelijk in onze huid en bloedsomloop terechtkomen. 

Hoewel titaniumdioxide in zijn niet-nanovorm als veilig wordt beschouwd, heeft het gebruik van deeltjes van nanogrootte geleid tot bezorgdheid over hun mogelijke toxiciteit en vermogen om in de bloedsomloop terecht te komen. Zinkoxide kan echter ook in een niet-nanovorm worden gebruikt en is een huid- en rifveilig alternatief voor chemische zonnecrèmes en minerale zonnecrèmes op basis van titaniumdioxide.

Zinkoxide is mild voor de gevoelige huid

Dus we weten dat onze non-nano zinkoxide huidvriendelijk, rifveilig en duurzaam is. Het is ook sensationeel voor de gevoelige huid. Het is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in huidverzorging voor de behandeling van couperose en eczeem en daarom worden zonnecrèmes op basis van zinkoxide aanbevolen voor de gevoelige huid. In tegenstelling tot sommige chemische filters die irritatie kunnen veroorzaken, is zinkoxide niet irriterend en verzachtend, en dus geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

Hier is iets vreemds. Sommige chemische filters kunnen zelfs worden afgebroken als ze worden blootgesteld aan zonlicht, wat ons een beetje tegendraads lijkt. Zinkoxide helpt echter veel meer. Zinkoxide staat bekend om zijn fotostabiele eigenschappen en blijft rustig onder druk. In tegenstelling tot sommige chemische ingrediënten blijft het stabiel en biedt het consistente bescherming gedurende langere perioden van blootstelling aan de zon. Lijkt me een geweldig idee voor een zonnecrème! Bij Le Rub, kiezen we ook uit een smeltkroes van hoogwaardige ingrediënten voor een breedspectrum zonbescherming en een gehydrateerde, blije en gezonde huid. 

Diep dieper in onze reis door ons te volgen op Instagram. Van exclusieve content tot plezier achter de schermen, het gebeurt daar allemaal!

Terug naar Journal
Onze minerale zonnefilters maken moderne golven - hier is waarom
Waarom we aluminium verpakkingen gebruiken
Het belang van dagelijks gebruik van SPF